Çevirme Çorbası (Yoğurt Çorbası)

28 Şubat 2010 Pazar

Bugün kuzenim akşam yemeğine geldi. başlangıç olarak ne yapsam diye düşünürken aklıma - bizim oraların deyimiyle - çevirme çorbası (yoğurt çorbası) geldi. Ne zamandır yememiştik özlemişiz. Bu arada "çevirme çorbası "denmesinin sebebi çorbanın dibi tutmasın diye sürekli karıştırılmasıdır.

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tablet et suyu
  • 3-4 tane limon tuzu
  • aldığı kadar su
  • karabiber
  • nane
  • pul biber
  • sıvı yağ yada tere yağı
  • biraz margarin

Hazırlanışı:Yoğurdunuzu, ununuzu ve yumurtanızı tencerenize koyup karıştırın. biraz da su ekleyin ve ateşe koyun.

Biraz karabiber limon tuzunu ve biraz margarin ekleyin (bunlar göz kararı) karıştırın . tabi ki çorbanız koyulaşacaktır. koyulaştıkça su ekleyin ve çorbanızın kıvamının çok koyu ve çok duru olmamasına dikkat edin.sürekli karıştırın ki dibi tutmasın. çorba kaynamaya başladıktan 5-10 dk sonra ateşten indirip sosunuzu hazırlayın.

Sos yapımı:

İsteğe göre sıvı yağ ya da tere yağı kullanabilirsiniz. Eğer sıvı yağ kullanırsanız nane ve pul biberle sosunuzu süsleyebiblirsiniz. Tere yağı kullanırsanız sadece kırmızı toz biber ya da karabiber kullanarak yağınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Türk yemeklerinin vazgeçilmezi , içinizi ısıtacak sıcacık çorbamız .

Afiyet olsunnnn.....

0 yorum:

Yorum Gönder

Hadiye ile Haydi Ye !!! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com

Free Website templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates