Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tablet et suyu
- 3-4 tane limon tuzu
- aldığı kadar su
- karabiber
- nane
- pul biber
- sıvı yağ yada tere yağı
- biraz margarin
Biraz karabiber limon tuzunu ve biraz margarin ekleyin (bunlar göz kararı) karıştırın . tabi ki çorbanız koyulaşacaktır. koyulaştıkça su ekleyin ve çorbanızın kıvamının çok koyu ve çok duru olmamasına dikkat edin.sürekli karıştırın ki dibi tutmasın. çorba kaynamaya başladıktan 5-10 dk sonra ateşten indirip sosunuzu hazırlayın.
Sos yapımı:
İsteğe göre sıvı yağ ya da tere yağı kullanabilirsiniz. Eğer sıvı yağ kullanırsanız nane ve pul biberle sosunuzu süsleyebiblirsiniz. Tere yağı kullanırsanız sadece kırmızı toz biber ya da karabiber kullanarak yağınızı lezzetlendirebilirsiniz.
Türk yemeklerinin vazgeçilmezi , içinizi ısıtacak sıcacık çorbamız .
Afiyet olsunnnn.....
0 yorum:
Yorum Gönder