Yani sabırla bekleyip lezzetleri tadacaksınız.
Malzemeler: 4 kişilik
- 1 tavuk göğsü
- 1 ymk k.salça
- yeşil biber
- kırmızı biber
- karabiber
- kekik
- kimyon
- nane
- tuz
- tavuk baharatı
Tavuk göğsünü arzuya göre büyük ya da küçük küpler halinde kesin.
Bir kaba sütle salçayı karıştırın ve baharatlardan azar azar ekleyin ve sos elde edin.
Elde ettiğiniz sosa tavuk göğüslerini katın ve tavukları iyiyce sosa bulayın.
Bir taraftan da yeşil biberleri kalın kalın kesin , şişlere sırasıyla tavuk ve biberleri dizin. İsteğe göre domates de ekleyebilirsiniz.
Eğer sos artarsa patatesleri küp küp doğrayıp sosa bulayabilirsiniz. Fırın tepsisinin bir tarafına tavukları bir tarafına patatesleri koyun ve tavuklar olana kadar 170 derecede pişirin.
Arzu ederseniz yanına yağsız bir tavada hellim kızartabilirsiniz.
Afiyet olsunnnn......
0 yorum:
Yorum Gönder