Malzemeler:
- Bir su b.mercimek
- Bir su b'dan bir parmak az şehriye
- 1 soğan
- karabiber
- salça
- kırmızı biber
- tuz
- sıvıyağ
- et suyu(bulyon)
Hazırlanışı :
Mercimekleri üstünü kaplayacak şekilde suyla kaplayıp haşlayın.
Diğer tarafta üstüne biraz karabiber , biraz kırmızı biber , bulyon eklediğiniz soğanları öldürün.1 ymk k.salçayı da ilave edip biraz daha kızartın ve şehriyeleri ekleyin.
Şehriyeleri de biraz çevirdikten sonra bu karışımı, haşladığınız mercimeklerin üstüne dökün, tuzunu ekleyin.
Şehriyeler pişinceye kadar kaynatın. Suyu azalırsa su ekleyin. Biraz sulu olsun önemli değil o suyunu çeker.
Piştikten sonre üzerinr yoğurt ekleyebilirsiniz.
Gerçekten değişik bir tat ....
Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder