Mercimekli Şehriye

21 Aralık 2009 Pazartesi

Bu sefer de yöresel bir yemek tarifi vermek istiyorum.Mercimekli şehriye de yöremin(Kütahya /Tavşanlı) yemeği .İsterseniz ara sıcak olarak, isterseniz altın günlerinde salata yerine verebileceğiniz farklı bir tat.

Malzemeler:

  • Bir su b.mercimek
  • Bir su b'dan bir parmak az şehriye
  • 1 soğan
  • karabiber
  • salça
  • kırmızı biber
  • tuz
  • sıvıyağ
  • et suyu(bulyon)

Hazırlanışı :
Mercimekleri üstünü kaplayacak şekilde suyla kaplayıp haşlayın.

Diğer tarafta üstüne biraz karabiber , biraz kırmızı biber , bulyon eklediğiniz soğanları öldürün.1 ymk k.salçayı da ilave edip biraz daha kızartın ve şehriyeleri ekleyin.

Şehriyeleri de biraz çevirdikten sonra bu karışımı, haşladığınız mercimeklerin üstüne dökün, tuzunu ekleyin.

Şehriyeler pişinceye kadar kaynatın. Suyu azalırsa su ekleyin. Biraz sulu olsun önemli değil o suyunu çeker.

Piştikten sonre üzerinr yoğurt ekleyebilirsiniz.

Gerçekten değişik bir tat ....

Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Hadiye ile Haydi Ye !!! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Provided By Free Blogger Templates | Freethemes4all.com

Free Website templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates